20151025

MC111 Diploma Komunikasi Media Baharu & Keusahawanan Kandungan UITM :PART 3

Assalamualaikum and hello everyone!
Yeay so, goodbye to my Gamma life! End of Semester 3!

Pejam celik pejam celik, sumpah tak percaya dah habiskan sem 3 yang sangat penuh dengan cabaran dan dugaan yang mendatang, ceh, ok so I wanna write apa yg dah terjadi kepada hidup aku dalam Semester 3 ni, haaaaa

jeng jeng jeng,

aku sebenarnya sedih jugak sem ni sebab mcm takboleh buat yg terbaik & taktau la apa jd dgn result aku haaa, takpa la aku cerita satu-satu apa yg perlu k!

ANIMATION CONTENT

So for this subject, we need to download Autodesk Maya bcos we'll learn how to model a 3D character and also to animate it!

I really love modelling character bcos it is quiet easy, but to animate it oh noooooo susah baq hg! I seriously can't do that! So, in this sem break, will try to learn it again. Hmm. (HARAPAN)

so, thanks for my groupmate yg sudah bersusah payah menganimate bola basketball itu, hehew. Sorry sbb mampu modelling ja.

GAMING

So for game, aku rasa ok cuma dia punya report tu susah haaaaaaaa untuk Game Concept Document, group aku dpt 7/20 je okay haa gila kau, punya la bersusah payah buat, :(
Tapi takpa, harap harap final result semua baik baik aja yea

WEB CONTENT

OK ini susah, at 1st we need to get RM10 000 donations for our organizations tht we need to help. Mine is Rumah Jalinan Kasih, an orphanage anak asnaf house in Durian Tunggal, Malacca. Sooooooo, susah! Nak cari content dan buat content best mmg susah, to my junior,
HENGKO RASALAH NANTI!

tp Sir Hilmi bagi feedback okay so dpt tenangkan sikit diriku ini, thanks Sir I love u Sir hehe,

Conclusion is,
kita janganlah bersenang-senang dahulu kerana penangguhan kerja akan membuatkan life kita sangat disaster, haha, mcm takda kena mengena ja dgn blog.

Ok tapi, sem ini memang sangat mencabar dan thanks to Allah sebab memberi kekuatan kepada aku, thanks kat Mama, thanks kat kawan-kawan especially groupmates yang sentiasa memberi kerjasama dalam pembikian assignments dan projects.

AKU TAKUT NAK MASUK TETRA(PART 4) WOI!
doakan final result aku cun ok gais? amin!




4 comments:

  1. Hi! .I tgh cari utk master in new media &contentpreneurship, terjumpa blog you. membantu serba sedikit. Thank you!

    ReplyDelete
  2. lps baca entry ni tiba2 rasa takut kot2 diterima masuk course ni..hehe

    ReplyDelete
  3. ahad ni daftar kos ni, ...and, bapak ah! menyesal terima xD

    ReplyDelete